======================================================================================================

divendres, de febrer 23, 2007

La puta polèmica de l'anunci

Que vagi per endavant que em sembla lamentable que es prohibeixi un anunci que hem d'entendre com una forma més d'expressió artística, possiblement la més important de l'actualitat.
Però també he de dir que queda molt "guai" dir que les associacions i les institucions que han demanat la retirada del puto anunci són imbècils (ei, que no estic dient que no ho siguin), però el que no queda "guai" és dir que nosaltres, els consumidors, també ho som.

La majoria de la gent entre la que em moc són (o pretenen ser) d'esquerres i és evident que un percentatge ben bé unànime està horroritzat davant el comportament paranoic de les associacions i les institucions que han demanat la retirada de l'anunci, i per això queda tan malament dir que, com a mi em passa, sí que trobo que l'estètica de la fotografia em recorda, efectivament, al que alguns diuen que recorda. Que l'estilització artística de la situació faci que la interpretació pugui ser molt lliure és una cosa, que si efectivament la intenció era aquesta és una altra, però el que no concibeixo és que tot això només serveixi per posar a una banda als "guais" i a una altra banda els "carcas". Potser hauria de servir perquè tots ens preguntéssim sobre el paper de la sexualitat i la violència a la publicitat, sobre com pretenen ensarronar-nos amb la típica i gastada (però útil) motivació sexual , de quina mena de valors ens estan venent, de perquè, lluny de fer que la dona sigui més dona i menys objecte ens trobem veient com cada cop més l'home també es converteix en un objecte igual de desvaloritzat que la dona i que, com ella, només mereix atenció si entra dins el cànons que marquen una colla de desgraciats, un home i una dona que només mereixen atenció si entren en el "target".
Si la polèmica de l'anunci hagués servit per alguna d'aquestes coses...
Però qui pensa en tot això quan té uns Dolce & Gabbana? Qui pensa en això quan mira cossos semi nus que diuen: et voldria follar si portessis uns D&G?
Som imbècils, sí. I deixem que ens la clavin doblegada un dia sí i l'altre, més encara.

Potser sóc un "carca o un intolerant.
Està bé.
Ho sóc.
I què?

Com a mínim sempre em quedarà la Fundació FAES.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo de moment he vist més gent de dretes (o centre-dreta, com vulgueu) cagant-se en l'anunci que no pas d'esquerres.

A mi no m'agrada aquest, com no m'agrada mai la publicitat de D&G, però em sembla fora de lloc començar a censurar a aquestes altures segons quins tipus de publicitat. Les feminazis no es queixen pas dels anuncis de les nines per a les seves filles, molt més masclistes, ni dels anuncis de Marcilla, que fan quedar els homes com imbècils. Aquí, o follamos todos o la puta al río. Ui, que he dit.

Soc molt conservador en quant a les relacions home/dona, no es que m'agradi massa la frivolitat amb la que es tracten segons quins temes a dia d'avui, però crec que hi ha certa paranoia amb "lo políticament correcte".

No se si m'explico, però ja va llegir vostè la meua opinió al respecte.

Senyor Giménez ha dit...

Jo subscribeixo tot el que diu. El que em molesta és que la polèmica no s'aprofiti per parlar d'això que vostè comenta. Estic en contra de les prohibicions, però això no ha de voler dir estar en contra de reflexionar, que és una cosa que sovint, per voler ser moderns, se'ns oblida.
Respecte a l'anunci de Marcilla em fot molta gràcia, hem de saber riure de nosaltres mateixos, com també haurien de saber riure d'elles mateixes les rosses tontes com les d'aquest anunci, prohibit al seu país per atemptar contra la dignitat de la dona: http://www.youtube.com/watch?v=VHlOIZG97Tc

Per cert, ¿com fan vostès per convertir en link una adreça web escrita aquí, als comentaris?

Senyor Giménez ha dit...

Per cert, he sentit dir a molta gent del meu entorn que cal estar molt malalt per veure una agressió sexual a l'anunci de D&G. Molt bé, és veritat, però acceptem llavors que cal està a punt per entrar al psiquiàtric per veure una dona i un ocell aquí: http://static.flickr.com/24/62531050_75a9e3b94a.jpg

L'huracà pensador ha dit...

Entre vostè i la FAES hi ha una distància com de l'Hospitalet a Jaca.
"Be tranqui". Encara li falta molt per ser "facha".