======================================================================================================

dimecres, de febrer 06, 2008

Espionatge industrial o efectes de respirar l'aire de California?



Sempre he sentit una atracció molt forta per les séries de metges (A cor obert la tinc mitificada, Urgencias és tan bona que em trobo malament només de pensar-hi, Hospital Central em diu que per molt mediocre que sigui com a guionista sempre hi haurà una sèrie mediocre a la que hi pugui anar a demanar feina). Per sort, actualment Cuatro emet dues gran sèries de metges que no em puc perdre: House (probablement molts hi esteu d'acord) i Anatomia de Grey (probablement molts penseu que sóc un monya i a més la meva senyora, si llegeix això, constatarà la meva poca credibilitat, perquè sempre que veig Anatomia de Grey la critico de dalt a baix, la série).
Curiosament fa temps que hi veig clares similituds entre una i altra (a banda del fet que sembla que els seus guionistes han caminat fins a l'encreuament de camins i han signat un pacte amb el diable). N'hi ha moltes, de semblances, com per exemple que sovint els casos d'una sèrie acaben sortint a l'altra, cosa que potser té una explicació senzilla perquè la seva font principal de casos són les revistes de medicina. Hi ha moltes més similituds més sospitoses en temporades anteriors que en el seu moment no vaig "postejar" ni que, collons, vaig apuntar en un paper amb la idea d'escriure aquest post algun dia. Tenint en compte que aquest llistat és incomplet degut a la meva falta de previsió, vet aquí vuit semblances entre les noves temporades de House i (la puta ninyata) Grey:

  1. Tot un equip de nous metges que arriba a l'hospital per guanyar-se un lloc al costat dels "millors". En el cas de Grey, nous residents, en el cas de House, nous ajudants.
  2. La doctora Yang ha numerat els seus alumnes i els hi diu pel seu número, no pel seu nom. El doctor House ha numerat els seus candidats i els hi diu pel número, no pel nom. Bé, no a tots, n'hi ha una a qui anomena "tú, zorra implacable".
  3. La inclusió d'un personatge que està començant en el món de la medicina tot i la seva edat provecta. En el cas de Grey un farmacèutic que passa dels 50 i a qui li ha donat per estudiar medicina, en el cas de House un bidell de la universitat que s'ha passat mitja vida assistint a classe sense estar matriculat i que es presenta a la feina tot i no tenir el títol.
  4. Una tia bona rossa: segurament és la similitud menys concloent, però no deixem que passi per alt. La doctora Stevens ha estat la rossa de Grey des de el primer dia. A House no havien tingut mai rossa, així que per a no ser menys que la sèrie rival, la doctora Cameron s'ha tenyit (malauradament ignorem si només el cap o també el parrús).
  5. Una clínica d'atenció primària a la que ningú hi vol treballar.
  6. Un personatge forrat de pasta (la doctora Torres a Grey, el doctor Chase en el cas de House) que podria estar tocant-se la figa o el penis a Hawai la resta de la seva vida però que prefereix fer front a la dura professió de metge.
  7. Un metge negre (Berg en el cas de Grey, Foreman en el cas de House) amb una personalitat recta i amb una determinació fèrria que el fan ser el millor en la seva feina.
  8. La vuitena se m'ha oblidat pel camí, però ja els dic jo que era definitiva per demostrar que els guionistes d'aquestes sèries forniquen entre ells i s'expliquen cosetes mentre fan la cigarreta post coit. I si no ja veuran com en qualsevol moment salta l'escàndol...

Bé, no tot són semblances al cap i a la fi...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Li diré un secret: a mi també m'agrada Anatomía de Grey.

Sí, és un puto culebrot. Sí, és molt molt monya.

Però està ben feta i enganxa.

PUNT.

PD: I a tots ens agradaria que sent uns pringats com el Bambi, follessim tant com ell.

Questionaire ha dit...

Ui, i aquest canvi de look?

Home, House és mooolt gran (encara que últimament se'ls està anant una mica la pinça, però la aspirant bonorra és moolt guapa, estariem d'acord) i A. de G. està bé però és més rosa que no pas mèdica. Però es deixa veure bé i no té en Sergi "cremor d'estómac" Mateu al seu elenc actoril.